• Karadeniz kadar doğal gerçek bal.
Bayilik Başvurusu
Ürün Kataloğu
Balegra Bal – Karadeniz Kadar Doğal
Menu   ≡ ╳
  • Anasayfa
  • E-Mağaza
  • Blog
  • Kurumsal
    • Hakkımızda
    • Bayilik Başvuru Formu
    • Sıkça Sorulan Sorular
    • Gizlilik ve Çerez Politikası
  • İletişim
All Categories

All Categories

  • Kampanyalar
  • Çam Balı
  • Balegra Gurme
  • Karakovan
  • Petek Bal

Search

Search

Müşteri Temsilcisi:

+90452 641 44 17

Sepet

  • Anasayfa
  • E-Mağaza
  • Kurumsal
    • Hakkımızda
    • Bayilik Başvuru Formu
    • Sıkça Sorulan Sorular
    • Gizlilik ve Çerez Politikası
  • Ürün Kataloğu
  • İletişim
Balegra Bal – Karadeniz Kadar Doğal

Search

Sepet

Balegra Bal – Karadeniz Kadar Doğal
Menu   ≡ ╳
  • Anasayfa
  • E-Mağaza
  • Blog
  • Kurumsal
    • Hakkımızda
    • Bayilik Başvuru Formu
    • Sıkça Sorulan Sorular
    • Gizlilik ve Çerez Politikası
  • İletişim
All Categories

All Categories

  • Kampanyalar
  • Çam Balı
  • Balegra Gurme
  • Karakovan
  • Petek Bal

Search

Search

Müşteri Temsilcisi:

+90452 641 44 17

Sepet

Anasayfa/Bal/Balı nasıl muhafaza etmeliyiz?

Balı nasıl muhafaza etmeliyiz?

Posted by : balegra / On : 11 Mayıs 2021 / In : Bal

Balın doğal özelliklerini kaybetmemesi için ısı ve ışıktan uzak olan yerlerde saklanması gerekmektedir. Uzun süre ısıya maruz kalan balların renginde kararmalar ve kimyasal yapısında değişimler gözlenmektedir. Ayrıca 10-15 derece arasında muhafaza edilen, buzdolabında tutulan ya da sık sık ısı değişimlerine maruz kalan ballarda kristalleşme de görülebilmektedir. Bu sebeple ideal bal saklama sıcaklığı 18-24 derece arasıdır. Önemli olan bir diğer nokta ise balın kapalı olarak muhafaza edilmesidir. Aksi takdirde bal ortamdaki kokuları ve nemi emebilmektedir.

O halde balı saklarken dikkat etmeniz gereken noktalar nelerdir?

  • Bal, tercihen cam kavanozlarda saklanmalı ve kavanoz kapakları sıkıca kapatılmalıdır.
  • Bal, güneş ışığından ve sıcaktan korunmalıdır.
  • Bal, buzdolabına konulmamalı ve aşırı soğuktan da korunmalıdır.
  • Bal, için en ideal ısı oda sıcaklığıdır.
  • Bal, ağzı açık kutularda ya da kâselerde muhafaza edilmemelidir.
  • Bal, kavanozundan tüketilecek kadar alınmalıdır.
  • Balı koyacağınız kavanoz nemli olmamalıdır. Çünkü nemin bal üzerinde olumsuz etkileri olabilir.
  • Balı koyacağınız kavanozun kapakları sıkıca kapanabilmelidir. Böylece dışarıdaki kötü kokular ve nem balınıza sinmeyecektir.
  • Bal, fırın ya da ocak gibi ısı kaynaklarından uzak tutulmalıdır.
  • Balı, dondurmak da saklama yöntemlerinden birisidir. Tüketmek istediğiniz zaman dondurucudan çıkarıp çözünmesini beklemek yeterli olacaktır. Ancak daha önce de belirtildiği gibi balı buzdolabında saklamak uygun değildir.

Bal Kristalleşince Ne Yapılmalıdır?

Özellikle yanlış ısılarda muhafaza edilen ya da buzdolabında saklanan ballarda kristalleşme gözlenir. Balın kristalleşmesi doğal bir olaydır ve baldaki şekerlerin sıvı halden katı hale geçmesi olarak tarif edilir. Böyle bir durumda bal kavanozu ılık su dolu bir kabın içerisine konmalı ve kristaller çözünene kadar karıştırılmalıdır.

Paylaş

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son yorumlar

    Balegra Bal – Karadeniz Kadar Doğal

    Aracıdan değil arıcıdan, Karadeniz kadar doğal gerçek bal.

    +90452 641 44 17

    Bilgilendirme
    • Mesafeli Satış Sözleşmesi
    • Gizlilik Sözleşmesi
    • Teslimat Koşulları ve İade İşlemleri
    Hesabım
    E-Posta Bülteni

    Yenilikler ve sürprizler için E-Posta bültenimize kayıt ol!

    Tüm hakları saklıdır 1987 –  2021 © Balegra.com.tr – Gerçek Bal